Drive 'M

Rally Magazine - Bentley Leusden

In verband met de deelname van Bentley Leusden aan het evenement Wings Wheels and Goggles, werd een artikel gewijd aan het Britse merk in het Rally Magazine. Drive 'M droeg zorg voor de tekst in dit artikel, waarin aandacht werd besteed aan zowel de historie als de merkwaarden van Bentley. Daarbij werd de koppeling gemaakt naar de automotive ervaring van Bentley importeur Pon Luxury Cars. Hieronder treft u een gedeelte van het geschreven artikel:


The history of Bentley

De Engelsman en voormalig autoverkoper Walter Owen Bentley had een droom. Op een dag wilde hij zijn eigen auto’s ontwerpen en bouwen waarop zijn naam zou prijken. In 1919 lukte het hem zijn droom te verwezenlijken toen hij Bentley Motors Limited oprichtte.

De eerste Bentley uit 1921 baarde meteen opzien vanwege zijn sportieve aspiraties gecombineerd met relatief grote carrosserieafmetingen. Ondanks deze ruime afmetingen werden er historische successen geboekt. In de periode 1924 - 1930 kwam er maar liefst vijf maal een Bentley als eerste over de finish in de 24 uur race van Le Mans. Ook bij James Bond bleef Bentley niet onopgemerkt. Hij koos de 4½-liter ‘Blower Bentley’ met de typerende supercharger in de jaren ’30 tot zijn favoriete auto. Het charisma van 007 sloot naadloos aan bij de stijlvolle uitstraling van zijn Bentley. Behalve een passie voor stijl en snelheid, heeft het bij Bentley ook nooit aan luxe mogen ontbreken. De bestuurder en passagier moesten op een uiterst comfortabele manier vervoerd worden. Dit is onveranderd gebleven. Vandaag de dag bouwt Bentley nog altijd zeer krachtige auto’s, zonder in te boeten op comfort of klasse.


Rally Magazine - Bentley Leusden

terug