Drive 'M

Agency - Jaguar XK180 Reproduction made by JePe Specials

Ooit gedroomd van een sportwagen die door de fabrikant nooit officieel in productie is genomen? Maak kennis met de Jaguar XK180; misschien wel de meest gewilde concept car aller tijden!

Indertijd dat het model naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de Jaguar XK in 1998 op de Autosalon van Parijs zijn debuut maakte, stond de beursvloer zowaar in vuur en vlam. Echter, ondanks de enorme belangstelling, vele fans en een legio aan potentiële kopers, besloot Jaguar Cars de auto met een geschatte waarde van 1.000.000 euro niet in productie te nemen.

Een gemiste kans, als u het aan ons vraagt. Immers, de op de Jaguar XK gebaseerde sportwagen is een eyecatcher van jewelste, voorzien van schitterende techniek. Een fabelachtige 'karakterbak'; de ultieme droom voor de puristische liefhebber! Toch, wat ons betreft hoeft het niet langer bij dromen te blijven...

Opdrachtgever JePe Specials is namelijk vastbesloten dit icoon uit het verleden terug naar het heden te brengen. Vanuit een bescheiden garage in Apeldoorn, werkt de carrosseriebouwer met een team van specialisten hard aan de wedergeboorte van de befaamde XK180. De auto wordt tot op detail nagebouwd. Een briljant project waartegen Drive 'M vanzelfsprekend geen 'nee' kon zeggen, op het moment dat we werden gevraagd het exclusieve agentschap voor Benelux en Frankrijk op ons te nemen!

De auto wordt volledig met de hand vervaardigd, voorzien van een aluminium body en een afwerking van het allerhoogste niveau. In de zomer van 2015 is het zover: dan staat de eerste XK180 klaar om de toekomstige koper een onvergetelijke rijbelevenis te bezorgen!

Houd de website en Facebookpagina van Drive 'M goed in de gaten voor de laatste updates omtrent deze unieke en sensationele bolide!


Jaguar XK180; photo by Ted7

terug